Expertises

Pakketselectie & implementatie

Pakketselectie & Implementatie

De selectie van een nieuwe IT-oplossing is bij veel organisaties een tijdrovend en intensief traject. Veel medewerkers en afdelingen zijn hierbij betrokken. Vaak ontbreekt het aan (markt-)kennis, capaciteit, inzicht in (IT-)ontwikkelingen en ervaringen met selecties. Dit zorgt voor lange doorlooptijden en subjectieve keuzes. Hoe kan dit anders? Contakt heeft een aanpak ontwikkeld die leidt tot een efficiënte en gestructureerde wijze van selecteren. We selecteren de IT-oplossing én leverancier snel en objectief.

Grensvlak van business en IT

De selectie en implementatie van een nieuwe IT-oplossing, denk aan ERP, PIM, WFM en e-commerce platform, is een samenspel tussen business en IT. De business is daarbij de driver voor de verandering. Contakt werkt op het grensvlak van business en IT. We spreken de taal van beiden en kunnen de vertaalslag maken. Daarbij hebben we oog voor beide belangen.

Selecteren van de juiste IT-oplossing

Organisaties die op zoek zijn naar de juiste IT-oplossing voor hun ERP-omgeving, worden geconfronteerd met een groot aantal vragen. Vragen over de kosten van licenties, toekomstvastheid van de oplossing, veelheid aan leveranciers en begeleiding van de implementatie. De gestructureerde aanpak van Contakt geeft antwoord op deze vragen. Met onze kennis van de markt kunnen er snel afgewogen beslissingen worden genomen.

Passende begeleiding

Contakt heeft de best passende professionals in huis. Ons team begeleidt organisaties in het volledige traject van selectie en implementatie. Ze kunnen ook fungeren als sparringpartner voor het eigen team. Wij zijn onafhankelijk van leverancier en product. Daardoor is onze dienstverlening altijd objectief.

 

Verfrissend nieuwe aanpak

PSP pakketselectiemethode

Is de houdbaarheid van jouw ERP of ECO-systeem* inmiddels ook verstreken? Dit gebeurt helaas regelmatig doordat het systeem teveel klant specifieke aanpassingen bevat en de complexiteit van een organisatie in de loop der jaren toeneemt. Een update naar een nieuwe cloud of SaaS-versie van de huidige software is vergelijkbaar met een geheel nieuwe implementatie. Het kost namelijk net zo veel tijd, geld en energie. Daarnaast is een update nauwelijks een vooruitgang en krijg je voornamelijk wat je al hebt.

Zou je jouw bedrijfsprocessen verder willen digitaliseren, of slimmer willen inrichten, maar wordt je tegengehouden door het huidige IT-landschap? Dan is het tijd om afscheid te nemen van jouw huidige systeem en voor een verfrissende nieuwe aanpak te gaan! Onze onderscheidende methode voor pakketselectie is gebaseerd op “Fit to Standard”. We maken gebruik van reeds succesvolle geïmplementeerde omgevingen en “best practice” bedrijfsprocessen die worden ondersteund door standaard SaaS softwareoplossingen.

Meer weten? Zoek Contakt!

Wil je ook tijd besparen met het selecteren en implementeren van je IT-oplossing? Neem dan contact op met Ruud Wijnants +316 54 60 56 41  of ruud.wijnants@contakt.nl

Over Pakketselectie & Implementatie

Blogs

Blogs

PIM versus Excel

De opkomst van PIM gaat snel. Je hebt de term ongetwijfeld al eens voorbij zien komen. PIM staat voor ‘Product Informatie Management’ en is software die alle gegevens rond de

Lees meer »
Portfolio Pakketselectie & Implementatie

Werk waar we
trots op zijn