Expertises

Pakketselectie & implementatie

Pakketselectie & Implementatie

De selectie van een nieuwe IT-oplossing is bij veel organisaties een tijdrovend en intensief traject. Veel medewerkers en afdelingen zijn hierbij betrokken. Vaak ontbreekt het aan (markt-)kennis, capaciteit, inzicht in (IT-)ontwikkelingen en ervaringen met selecties. Dit zorgt voor lange doorlooptijden en subjectieve keuzes. Hoe kan dit anders? Contakt heeft een aanpak ontwikkeld die leidt tot een efficiënte en gestructureerde wijze van selecteren. We selecteren de IT-oplossing én leverancier snel en objectief.

Grensvlak van business en IT

De selectie en implementatie van een nieuwe IT-oplossing, denk aan ERP, PIM, WFM, e-commerce platform, is een samenspel tussen business en IT. De business is daarbij de driver voor de verandering. Contakt werkt op het grensvlak van business en IT. We spreken de taal van beide en kunnen de vertaalslag maken. Daarbij hebben we oog voor beide belangen.

Selecteren van de juiste IT-oplossing

Organisaties die op zoek zijn naar de juiste IT-oplossing voor hun ERP-omgeving, worden geconfronteerd met een groot aantal vragen. Vragen over de kosten van licenties, toekomstvastheid van de oplossing, veelheid aan leveranciers en begeleiding van de implementatie. De gestructureerde aanpak van Contakt geeft antwoord op deze vragen. Met onze kennis van de markt kunnen er snel afgewogen beslissingen worden genomen.

Passende begeleiding

Contakt heeft de best passende professionals in huis. Ons team begeleidt organisaties in het volledige traject van selectie en implementatie. Ze kunnen ook fungeren als sparringpartner voor het eigen team. Wij zijn onafhankelijk van leverancier en product. Daardoor is onze dienstverlening altijd objectief.

 

Verfrissend nieuwe aanpak

PSP pakketselectiemethode

Is de houdbaarheid van uw ERP of ECO-systeem* inmiddels ook verstreken?  Helaas gebeurt dit regelmatig doordat het systeem teveel klantspecifieke aanpassingen bevat en de complexiteit van een bedrijf in de loop der jaren toeneemt. Een update naar een nieuwe cloud of SaaS-versie van de huidige software wordt dan vergelijkbaar met een geheel nieuwe implementatie. Het kost net zo veel tijd, geld en energie en dat is niet wenselijk. Temeer omdat een update nauwelijks een vooruitgang is. U krijgt voornamelijk wat u al heeft.

Zou u uw bedrijfsprocessen verder willen digitaliseren, of slimmer willen inrichten, maar wordt u tegengehouden door uw huidige IT landschap? Dan is het tijd voor een verfrissende nieuwe aanpak, waarmee u zich vrij kan maken van het keurslijf van uw huidige systeem, dat steeds meer gaat knellen wanneer u nieuwe stappen wilt nemen. Onze onderscheidende methode voor pakketselectie is gebaseerd op “Fit to Standard”, waarbij we gebruik maken van reeds succesvol geïmplementeerde omgevingen en “best practice” bedrijfsprocessen die worden ondersteund door standaard SaaS softwareoplossingen.

Meer weten? Zoek Contakt!

Wil je ook tijd besparen met het selecteren en implementeren van je IT-oplossing? Neem dan contact op met Ruud Wijnants +316 54 60 56 41  of ruud.wijnants@contakt.nl

Over Pakketselectie & Implementatie

Blogs

Portfolio Pakketselectie & Implementatie

Werk waar we
trots op zijn

img
Bouw, Pakketselectie en implementatie

PIM als strategische bouwsteen voor de toekomst

img
Bouw, Pakketselectie en implementatie

Een ERP voor zeven decentraal georganiseerde landen

img
Bouw, Pakketselectie en implementatie

Blauwdruk hielp bij juiste ERP-keuze