Elke maand gaat een van onze collega’s langs bij een professional uit ons netwerk. Een professional met specifieke expertise. Esther Eskes, collega en partner van Contakt, heeft voor de coffee to go van deze maand Frank Stollman opgezocht. 

Wie ben je?

Ik ben gelukkig getrouwd met mijn high school sweetheart en samen hebben we twee kinderen, die inmiddels allebei studeren. Na mijn studie in Delft zijn we in de buurt gebleven en wonen we nu al 20 jaar in Delfgauw, aan de andere kant van de A13.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden achter de lens van een fototoestel. Daarnaast volg ik de Formule 1 intensief, inclusief allerlei datakanalen en analyses die beschikbaar zijn tijdens een raceweekend.

Mijn belangrijkste drijfveer in mijn werk is mensen in hun kracht zetten. Daarmee kun je ook organisaties in hun kracht zetten. Door mensen in hun kracht te zetten, kunnen ze beter, effectiever en met meer plezier hun resultaten bereiken. Mensen die plezier hebben, zijn veel productiever. Daarnaast is ontspanning ook nodig als het een keer spannend wordt. En relativeren. Anders wordt het niet leuk meer, en dan gaan mensen er persoonlijk onder lijden. Dat mag nooit gebeuren; het blijft tenslotte maar werk.

In mijn werk zet ik de mix in die ik van huis uit heb meegekregen. Mijn vader was ingenieur en mijn moeder maatschappelijk werkster. Ik werk graag in een technische omgeving waar ik de inhoud begrijp en me volledig op de mens kan focussen, om die te bewegen en te inspireren.

Wat drink jij het liefst uit de coffee to go Contakt beker en waarom?

Ristretto of dubbele espresso. Daarnaast water uit een fles die ik meermaals per dag vul.

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

Ik heb volgens mij nooit een beker gewonnen, maar ik heb goede herinnering aan een poedelprijs bij de Eenden Rally tocht. Heel leuk bedrijfsuitje waar ik een klein badeendje aan over heb gehouden.

Welke (zelfverzonnen beker) zou je willen winnen?

De beste actiefoto van de korfballeague. In het weekend ben ik te vinden bij korfbalclub Fortuna, waar ik foto’s maak. En als alles goed gaat, fotografeer ik over een paar weken weer in Ahoy, als Fortuna de finale om het landskampioenschap haalt.

Welke opdracht doe je momenteel via Contakt?

Ik ben als business architect/analist actief bij de Beheerder Afsprakenstelsel (BAS) in de energiesector en lever een bijdrage aan de coördinatie van het team Platformen. Samen met dit team van BAS en EDSN ontwikkelen we een IT-oplossing voor gegevensuitwisseling.

We werken in een echt agile team: meerdere disciplines, een klein en compact team. Een agile team zoals het bedoeld is en ook echt goed werkt. De sleutel tot succes is dat het een multidisciplinair team is en dat iedereen vragen stelt bij twijfel in plaats van aannames te doen.

Aan welke opdracht koester je warme herinneringen en waarom?

De herimplementatie van een onderhoudssysteem in een ziekenhuis. Deze opdracht bracht mijn twee werelden samen. Met techneuten workshops doen over hoe je je werk doet en hoe je het beter kunt doen, en de verbeteringen daaruit implementeren. Dat gold zowel voor de techneuten als voor de leidinggevenden, want ook zij moesten hun manier van aansturen aanpassen.

Coachen en begeleiden van mensen vind ik fantastisch. Door mijn achtergrond kan ik daarnaast ook technisch meepraten. Beide elementen kwamen samen in één opdracht, en dat maakt dat ik deze nog steeds een warm hart toedraag.

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of wat heb je nodig van het Netwerk?

In mijn opdracht bij BAS werk ik al samen met een paar mensen uit het netwerk, en dat is erg waardevol, bijvoorbeeld om te sparren.

Dat samen sparren zou ik graag met meer mensen uit het netwerk van Contakt willen doen. Het helpt om andere invalshoeken te horen en advies te krijgen, zodat je verder komt in je opdracht. Misschien zelfs met een vaste groep sparren. Die groep mag juist bestaan uit mensen uit verschillende sectoren binnen het netwerk, zolang iedereen openstaat om te geven en te ontvangen.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik vind de Indiase keuken echt heerlijk, maar de kruidenmengsels zijn best ingewikkeld. Gelukkig is er een verspakket waar ze dit al geregeld hebben en dat heerlijk is om te maken. Het pakket curry madras van de AH is een echte favoriet. Daar moet natuurlijk wel naan bij, met knoflook en koriander uiteraard!