Expertises

Informatie- & datamanagement

Informatie & Datamanagement

Data. Data. Data. We krijgen er enorm veel van binnen. Uit verschillende bronnen. En helaas ook inconsistent. Als bedrijf moet je hier wat mee. Andere organisaties pronken al met hun succesverhalen over data, digitalisatie en technologische ontwikkelingen. Maar hoe maak jij nou optimaal gebruik van je data? En beheer je dit wel (op de juiste manier)?

Dat gaan we samen met jou ontdekken. Contakt zorgt ervoor dat je bedreven raakt met het omgaan van je data. Hoe je optimaal gebruik kunt maken van data en databronnen. Echt succes bereik je pas zodra datamanagement is ingebed in je bedrijfscultuur. Cultuur is een gevolg van structurele acties en gedrag binnen een bedrijf. Er is draagvlak en leiderschap nodig om de beloofde waarde ook echt te realiseren. Dit noemen we “data bedreven”. Wat veel verder gaat dan data gedreven. Bij het transformeren van jouw bedrijf in een databedreven bedrijf, vallen twee elementen op: Master Data Management en Data Governance.

Master Data Management

Heb je inconsistente rapportages of dure interfaces? Dat komt doordat data op meerdere plaatsen staat opgeslagen. Wij helpen bij het gericht implementeren van Master Data Management. We zorgen ervoor dat data op één plek opgeslagen staat. Bij de bron. Denk daarbij aan een datawarehouse. Deze data is vervolgens toegankelijk voor alle andere applicaties en processen.

Data Governance

Informatie wordt voor verschillende doelen gebruikt. Eigenaarschap is vaak onduidelijk. Zoals eigenaarschap van definities en kwaliteitsbewaking. Het kunnen ontsluiten van data naar applicaties en een datawarehouse creëren is stap één. Maar weten wie verantwoordelijk is voor de kwaliteit en bruikbaarheid van data, gaat nog veel verder. Het implementeren van Data Governance is onze job. Zo krijgen we inzicht hoe eigenaarschap gaat ontstaan én gaat functioneren. Dit gaat over mensen, niet over techniek.

Ron Saraber zwart wit

Meer weten? Zoek Contakt!

Wil je ook optimaal omgaan met je data? Neem dan contact op met Ron Saraber +31 6 23 91 71 91  of ron.saraber@contakt.nl

Blogs over Informatie- & Datamanagement

Blogs

Portfolio Informatie- & Datamanagement

Werk waar we
trots op zijn

img
Bouw, Digitaliseringsstrategie, Informatie en datamanagement, Project Programma en Verandermanagement

DSGO – Samen digitaal optrekken om de bouwbranche slimmer en sneller te maken

img
Digitaliseringsstrategie, Informatie en datamanagement, Interimmanagement, Retail

Digitalisatie oplossingen met het oog op de toekomst

img
Food, Informatie en datamanagement

Beter gebruik maken van het bestaande ERP-systeem

img
Informatie en datamanagement, Retail

Blijvende aandacht voor gegevensbescherming en privacy