Wie is Gerard?

Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in Utrecht. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar in bandjes en houd ik van sporten, zoals hardlopen en klimmen.

Ik heb lange tijd mijn eigen bedrijf gehad. In 2018 heb ik dit verkocht en ben ik als zelfstandige verdergegaan. Mijn eerste opdracht bij SBR Nexus eindigde in een avontuur van drie jaar in de rol van Head of Product en later als CTO. Daarna heb ik mij aangesloten bij het netwerk van Contakt.

Via Contakt heb ik de afgelopen tijd gewerkt aan onderzoeksopdrachten op het gebied van gebouw- en energiedata en in adviesrollen bij iSHARE en MFFBAS. Ook heb ik voor Contakt Consulting zelf een business development plan gemaakt op het gebied van data delen.

Wat drink jij het liefst uit de Contakt beker en waarom?

Een flat white!

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

De beker die ik kreeg op Vaderdag.

Welke opdracht doe je momenteel via Contakt? 

Op dit moment voer ik twee opdrachten uit via Contakt. Bij iSHARE werk ik in de rol van architect aan de doorontwikkeling van het iSHARE Trust Framework en de implementatie ervan in data spaces. Daarnaast heb ik een opdracht bij MFFBAS in de rol van adviseur en data delen, waar ik adviseer over het betrouwbaar delen van data. Super leuk! 

Aan welke opdracht koester je warme herinneringen en waarom?

Ik vind oprecht alle opdrachten die ik doe leuk, ik haal daar energie uit. De opdracht die er nu uitspringt is die voor iSHARE. Het onderwerp en de organisatie geven me echt het gevoel te pionieren op een nieuwe gebied en is ook nog eens super relevant voor de samenleving. 

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of Wat heb je nodig van het Netwerk?

Er wordt mij vaak gevraagd of het niet eenzaam is om als zelfstandige te werken. Ik vertel dan vaak dat Contakt als community voelt en dat je ergens onderdeel van bent. Naast dat je je natuurlijk ook bij opdrachten heel thuis kan voelen. Het klankborden is voor mij heel belangrijk. Mijn oproep aan het netwerk: zoek elkaar op en maak gebruik van het netwerk van Contakt!  

Welke (zelfverzonnen beker) zou je willen winnen? 

Eentje die m’n koffie lekker warm houdt:-)