Tafel van Contakt

Tafel van Contakt

Tafels van Contakt 2023


Praktische informatie

Frequentie: Elke twee maanden
Programma: 16.30 uur ontvangst | 17.00 uur aanvang programma | 20.30 uur einde programma | Aansluitend gelegenheid voor een borrel en napraten. Voor eten en drinken wordt gezorgd. 
Locatie: Down Under, Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein
Aanmelden: Neem voor meer informatie en deelname contact op met Monique Mulder via monique.mulder@contakt.nl


 

 

16 Maart 2023

How to scale your Agile organisation (more or LeSS SAFely)

In de slipstream van Scrum zijn raamwerken, zoals SAFe, LeSS en Nexus, de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Niet voor niets, want veel organisaties ervaren groeipijnen bij het schaalbaar maken van Agile werken. 

Met meerdere teams aan één product werken en continu kleine delen opleveren vereist nogal wat, van management, IT-architectuur en medewerkers. Een scaling raamwerk kan dan een oplossing zijn. Deze sessie gaat in op de belangrijkste principes die ten grondslag liggen aan raamwerken, zoals SAFe, LeSS en Nexus. Wil je op een praktijkgerichte en interactieve manier kennismaken met het opschalen van Scrum en Kanban met behulp van de essentiële aspecten van deze raamwerken? Dan is deze sessie een aanrader.

Voor wie? 

Deze sessie is geschikt voor eenieder die betrokken is bij een Agile omgeving. Zowel als klant, als stakeholder, als teamlid en als leider. De sessie is ook zeer geschikt voor managers die werkzaam zijn als lijnmanager, projectmanager, programmamanager of portfoliomanager en onderdeel is van een organisatie die de Agile werkwijze omarmt heeft.

Inhoud

Je leert wat de onderliggende beweegredenen zijn van schalen en dat de essentie van Agile door te schalen niet veranderd. Je doet kennis op van de principes van de verschillende raamwerken Nexus, LeSS en SAFe. Je leert waar en wanneer je het raamwerk toepast. Tijdens de sessie richten we ons op het herkennen en kunnen toepassen van een combinatie van Agile en Lean praktijken. Bijvoorbeeld het inrichten van een portfolio op klantwaarde. En het inrichten van je proces volgens een pull mechanisme.

Spreker: Maarten Hopper

Maarten Hoppen werkt sinds 2004 in Agile omgevingen. Hij heeft een achtergrond in Software ontwikkeling en management. De laatste 15 jaar is hij full-time Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Kanban University. Hij geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Zijn doel is de productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en het ontketenen van intrinsieke motivatie. De laatste jaren ziet hij een verschuiving van de focus in zijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. Dat is tevens de reden waarom hij zich gecertificeerd heeft als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org en waarom hij van mening is dat Kanban één van de beste instrumenten is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Maarten is een pragmatische Agilist die niet getrouwd is met één specifiek raamwerk of specifieke methode. Hij is altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Aanmelden

Wil je deze Tafel van Contakt in Nieuwegein bijwonen? Reageer dan snel, maar uiterlijk vóór maandag 6 maart a.s. via monique.mulder@contakt.nl

Meer weten? Zoek Contakt!

Meer informatie over de Tafels van Contakt? Neem contact op met Monique Mulder viamonique.mulder@contakt.nl

Ons netwerk, jouw carrière

Aansluiten bij ons Netwerk?

Lees meer>