Expertises

Digitalisatiestrategie

Digitalisatiestrategie

De digitalisatiestrategie is dé brug tussen de business en IT. Ze kunnen niet zonder elkaar en gaan dan ook hand in hand. Ze zijn essentieel in deze veranderlijke wereld. Digitale transformatie is noodzakelijk. En wat gebeurt er als je dit niet doet? Dan blijf je doen wat je altijd al deed. Alleen krijg je er niet meer voor wat je kreeg. Andere organisaties gaan juist vooruit. Ze worden efficiënter, effectiever, slimmer, innovatiever, etc. Terwijl jij blijft stilstaan. De kans dat je nog bestaat over vijf jaar wordt wel heel klein. Dat wil je toch niet laten gebeuren? Nee, zeker niet! En daar kunnen wij je bij helpen.

Snel anticiperen op de markt

Een digitalisatiestrategie bepalen vergt nieuwe spelregels en competenties. Wij helpen organisaties om lange termijndoelstellingen te vertalen in korte implementatietrajecten en veranderprogramma’s. In deze tijd moet je snel kunnen anticiperen op veranderingen in de markt. Daarbij zijn noodzakelijke competenties op strategisch niveau: flexibiliteit en creativiteit. Hoe gaan we hiervoor zorgen?
– Creëren van data bedrevenheid
– Rationalisatie en harmonisatie van het processen en applicatie landschap
– Zorgen dat jij de juiste mensen en competenties in huis hebt (sourcing strategieën)

Data bedreven

We nemen de huidige bedrijfsstrategie onder de loep. Doelgericht maken we de organisatie meer bedreven met haar data. We gaan het data landschap organiseren en standaardiseren. Dit doen we op een agile werkwijze.

Processen en applicatie landschap

Binnen organisaties zijn er veel processen en applicaties aanwezig om te kunnen doen wat je vandaag doet. Een zeer uitgebreid landschap. Maar zijn al die processen en applicaties wel echt nodig? Hebben afdelingen of bedrijfsonderdelen net weer even andere applicaties die eigenlijk hetzelfde doen. Wij helpen bij het rationaliseren en harmoniseren hiervan. Dit zorgt voor efficiëntie en lage beheerskosten. We brengen het landschap onder architectuur en brengen eigenaarschap in kaart. Hierdoor weten we wat er aanwezig is en wat er weg kan. Ook is het duidelijk wat nieuwe processen en applicaties voor impact zouden hebben. Op agile wijze. Organiseren we stap voor stap. Verbeteringen in het landschap.

De juiste mensen en kennis in huis

In een digitale transformatie is het essentieel om de juiste mensen aan boord te hebben. Dat is nu niet altijd het geval. Contakt biedt drie mogelijkheden om hierbij te helpen:
– Ondersteunen bij het bepalen en zoeken naar het potentieel in de organisatie
– Opleiding van medewerkers in de benodigde competenties
– De juiste mensen aanbieden vanuit ons team

Voordoen, meedoen, nadoen

Heb je medewerkers die hier graag mee aan de slag gaan, maar toch nog wat missen? Of heb je niet de mogelijkheid om nieuwe mensen aan te nemen? Dan kunnen wij helpen bij het in staat stellen (coachen/trainen) van jouw huidige team. Vaak werken we volgens het principe ‘voordoen, meedoen, nadoen’ om individuen of teams in hun rol te brengen. In ons team hebben we ook diverse trainers die zich dagelijks bezighouden met deze materie. We helpen bij het bepalen een sourcing strategie. Wij vertalen de business strategie en de digitalisatie architectuur in heldere doelen. Zo weten we welke competenties nog nodig zijn. Hiermee gaan we opzoek naar de juiste professionals of selecteren we de juiste sourcing partner. Uiteraard ondersteunen we ook bij transitie of re-transitie van IT-afdelingen en -activiteiten.

Een specialist voor jouw specifieke situatie 

Door de diversiteit van ons team hebben we de juiste mensen, met de benodigde competenties en ervaring in huis. Daarnaast bieden we ook workshops aan als je bijvoorbeeld je strategie wilt herdefiniëren. Een CIO of CTO uit ons team inhuren zorgt ervoor dat je snelle slagen kunt maken. Is je bedrijf juist zeer veranderlijk en ontbreekt het strategisch aspect? Dan kan een van onze (agile) Enterprise architecten helpen de brug te slaan tussen doelstelling en projecten.

Meer weten? Zoek Contakt!

Neem gerust contact op met Ron Saraber +31 6 23 91 71 91  , ron.saraber@contakt.nl of Esther van Kooten Niekerk +31 6 12 40 51 93  , esther.van.kootenniekerk@contakt.nl

Download het rapport

Benchmark Digitaal Samenwerken in de Bouw

Klik hier om het rapport te downloaden

Over Digitalisatiestrategie

Blogs

Portfolio Digitalisatiestrategie

Werk waar we
trots op zijn

img
Bouw, Digitaliseringsstrategie, Informatie en datamanagement, Project Programma en Verandermanagement

DSGO – Samen digitaal optrekken om de bouwbranche slimmer en sneller te maken

img
Digitaliseringsstrategie, Informatie en datamanagement, Interimmanagement, Retail

Digitalisatie oplossingen met het oog op de toekomst

img
Digitaliseringsstrategie, Food

Van controleren naar monitoren