Retail

Als u actief bent in de retail, dan weet u dat online winkelen één van de belangrijkste uitdagingen van de branche is. Winkelend publiek wil namelijk op elk moment en overal met de winkelier in contact kunnen komen. Veel retailers kiezen een omnichannel aanpak: fysieke winkels die hun artikelen online verkopen en webwinkels die zelf een stenen filiaal openen of daarvoor retail-allianties aangaan.

Veel winkeliers weten niet hoe zij succesvol omnichannel gaan. Het binden en behouden van klanten vraagt forse investeringen in databeheer, datakwaliteit en personalisatie van klantinformatie. De snelheid van levering van artikelen, efficiënt voorraadbeheer en een adequate logistieke operatie zetten de organisatie onder druk.

Ervaring met retail

Contakt Consulting heeft jarenlange ervaring met retailers en hun vraagstukken. Elk retailsegment kent zijn eigen dynamiek. Of het nu gaat om fashion of supermarkt, overal gaan de veranderingen snel en wijzigt het klantgedrag.

Onze experts kunnen uw organisatie ondersteunen bij strategische, tactische en operationele vraagstukken. Daar waar technologie onvoldoende bijdraagt aan de doelstellingen of de strategie, helpen wij u bij verbeteringen en veranderingen.

Onze Retail expertises zijn: