Wie is Hans Aalbers?

Ik ben Hans Aalbers, een Haagse jongen van 61. Ik heb een relatie met Jeannette en samen hebben we 4 kinderen en 6 kleinkinderen. Mijn hobby is koken en muziek luisteren en maken. Recentelijk ben ik gestart met een cursus meubel maken, ik word blij van nieuwe dingen leren!

Ik ben lid van het kernteam van Contakt (in vaste dienst) en zie IT-projectmanagement als mijn vak. In de afgelopen jaren heb ik diverse rollen vervuld als project- of programma manager maar ook als lijnmanager binnen de sectoren bouw en Retail.

Wat drink jij het liefst uit de Contakt beker en waarom?

Zwarte koffie, heerlijk, maar na twee gewone koffie schakel ik over op cafeïnevrij.

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

Ik heb tot mijn veertigste gehandbald. Daarna ben ik coach geweest van het handbal- team van mijn dochter en we zijn toen kampioen geworden met de meiden. Daar kijk ik met veel plezier op terug. Het leukst vond ik dat je als coach er aan kan bijdragen dat alle teamleden plezier hebben in het sporten en dat je tactisch kan meedenken en ingrijpen en daar dan ook effect van ziet!

Aan welke opdracht via Contakt koester je warme herinneringen en waarom?

In mijn vorige opdracht heb ik mij verdiept in de bouwlogistiek in combinatie met datadelen op basis van een afsprakenstelsel. Dat vond ik interessante materie omdat het nieuw voor mij was en een hoger doel diende: verminderen van de uitstoot (Co2, stikstof) in de bouwlogistiek. Ik merk dat ik het leuk vind om steeds nieuwe dingen te doen, te leren en daarbij nieuwe mensen te leren kennen.

Waar ben je momenteel mee bezig via Contakt?

Ik ben service owner a.i. bij VolkerWessels Infra Digital. Ik geef tijdelijk leiding aan twee teams applicatiebeheerders om daarmee de dienstverlening aan de business zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik vind het leuk om in de bouwsector werkzaam te zijn; ik merk dat de cultuur van bouwbedrijven (in mijn ogen: no-nonsense en pragmatisch) goed bij mij aansluit. De uitdaging die ik hierbij zie, is het behouden van de balans tussen gestructureerd, procesmatig werken en de pragmatiek die aansluit bij het bedrijf en de mensen.

Naast mijn opdracht ben ik actief binnen Contakt als community manager bouw. Vanuit die rol help ik aansluiting te vinden tussen de dienstverlening van Contakt in de bouwsector en dat wat onze klanten en ZP-ers van ons vragen.

Het leukste aan werken bij Contakt zijn de collega’s, een fantastisch team om deel van uit te mogen maken.

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of Wat heb je nodig van het Netwerk?

Ik ben per 1 oktober beschikbaar voor een nieuwe opdracht in de rol van IT-project- of interim manager, liefst in de bouwsector. Daarnaast ben ik namens Contakt aan het werven voor een projectmanager (in vaste dienst) voor het team Bouw, dus tips voor mensen die bij ons passen, zijn welkom!

Ik wil ook geïnteresseerden uitnodigen om de Tafel van Contakt bij te wonen die ik aan het organiseren ben rond het thema ‘Pakketimplementatie of low code ontwikkeling? Wanneer kies je voor wat en wat zijn de ‘best practices’?

Welke (zelf verzonnen) beker zou jij willen winnen en waarom?

De beker voor de beste pizzabakker van Den Haag! Ik ben een enthousiaste hobby-pizzabakker en heb mij daar enorm in verdiept, dus dat zou leuk zijn!