De foodindustrie innoveert door onder andere het toepassen van robotisering, AGV’s (Automatic Guide Vehicle) voor productielijnen en data driven procesoptimalisatie. Als u over de juiste data beschikt en deze vertaald ziet naar KPI’s op een OEE-monitor (Overall Equipment Effectiveness), kunt u de marges van uw organisatie aanzienlijk verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is het minimaliseren van snijverliezen en het vermijden van onnodige stilstand van uw productielijnen.

Processen optimaliseren via Internet of Things

Machines en gereedschappen; de prestaties van alle apparatuur kunnen via Internet of Things (IoT) gekoppeld worden aan uw ERP- en/of MESapplicatie. Snelheden, aantal stuks, temperaturen, stilstand- en omsteltijden, deze data geven direct inzicht in de voortgang van verschillende processen. Als u weet wat de prestatie is vergeleken met wat deze zou kunnen zijn, dan kunt u op basis van harde feiten deze processen optimaliseren. 

Verbeterde digitalisering van de gehele organisatie

Een succesvolle data driven organisatie vraagt om meer dan alleen de juiste applicaties. Digitalisering van uw organisatie vraagt ook van al uw medewerkers een flinke aanpassing in de huidige manier van werken; van de operationele en commerciële afdelingen tot de ondersteunende afdelingen. Daarom begeleiden onze specialisten hen graag tijdens deze fase met trainingen als onderdeel van het verandertraject.

Inrichten van het ICT landschap

Contakt Consulting helpt u met het goed inrichten van de benodigde applicaties, door ze te voorzien van de juiste randvoorwaarden en koppelingen. Hiervoor ontwikkelen we een ICT-strategie met de bijpassende inrichting van uw ICT-landschap.

“Door de groei van de organisatie was het automatiseringssysteem ineens achterhaald. De efficiëntie in de bedrijfsprocessen was verdwenen. Samen zijn we een traject ingegaan onder het thema ‘Van controle naar monitoren’. Met deze nieuwe ICT-strategie kunnen ze nu weer jaren vooruit”

 

Meer informatie, Quick-scan of ICT-roadmap voor de foodsector?

Neem dan contact op met Ronald van Putten +31 6 29 09 26 02  of  ronald.van.putten@contakt.nl