Wie is Klaas Jung?

Ik ben 42 jaar en woon momenteel met mijn vrouw en 3 kinderen in Almere. We zijn plannen aan het maken om te verhuizen naar Heiloo waar ik eerder al een tijdje gewoond heb. Een gezin van 5 personen is altijd lekker druk en ik zou het niet anders willen. Naast mijn drukke gezin heb ik ook nog een bijbaantje als zelfstandig IT project/programma manager. Dit bijbaantje doe ik al ruim 20 jaar en het blijft nog iedere dag boeiend door de grote verscheidenheid aan projecten, bedrijven, problemen en commerciele opportunities waar je mee te maken krijgt als IT project/programma manager.

Wat drink jij het liefst uit de Contakt beker en waarom?

Koffie, sorry niet heel origineel maar wel gewoon lekker.

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

Ik ben als kind, op 16 jarige leeftijd Nederlands kampioen marathon kanoën geworden. Ik kreeg daar overigens geen beker maar slechts een medaille voor, maar wel een hele mooie 😊.

Aan welke opdracht via Contakt koester je warme herinneringen en waarom?

Ik ben momenteel met mijn eerste opdracht via Contakt bezig. Ik kende Wim van de Kant (een van de business partners) van lang geleden bij Albert Heijn en later ben ik hem nog eens bij Jumbo tegengekomen. Toen ik na mijn laatste opdracht voor Leaseplan begin dit jaar weer beschikbaar kwam bracht Wim mij met Contakt in contact.

Waar ben je momenteel mee bezig via Contakt?

Ik ben momenteel een Oracle implementatie aan het doen bij KPN. Ik ben namens Oracle de projectleider en verantwoordelijk voor de implementatie van Oracle Field Service bij de Nederlandse monteursorganisatie van KPN. Ik kom zelf meer uit de maatwerk software development hoek dus een pakket implementatie is voor mij net weer even wat anders. Heel leuk en leerzaam (ook om voor een bedrijf als Oracle te werken), maar ik vind software development projecten toch leuker dan pakket implementaties merk ik. Het vergt een compleet andere mindset (solution driven vs requirements driven). Dit jaar moet het project afgerond zijn, begin volgend jaar is de uitrol. Vanaf begin volgend jaar ben ik dus weer beschikbaar en ga ik kijken wat voor leuks er dan weer op mijn pad komt.

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of Wat heb je nodig van het Netwerk?

Ik ben vanaf februari 2023 weer op zoek naar een leuk nieuw project of programma. Het liefst een IT transformatie programma want daar ligt mijn kracht. Dus als iemand t.z.t. nog iets weet houd ik me aanbevolen. Ook als iemand gewoon eens wil sparren over uitdagingen in zijn of haar IT transformatie project kan je mij altijd bellen. Ik vind het sowieso leuk om vrijblijvend mee te denken en te zoeken naar oplossingen voor problemen. Ik heb in de afgelopen 20 jaar een groot deel van de top100 corporate Nederland wel van binnen gezien en vind het leuk om mijn kennis en ervaring te delen. Wellicht onder het genot van een kopje koffie…

Welke (zelf verzonnen) beker zou jij willen winnen en waarom?

Ik zou wel de beker voor meest innovatieve crypto startup willen winnen. Als hobby ben ik bezig met crypto currency trading en de hele wereld van crypto en finance interesseert mij enorm. Ik zie alleen dat er heel erg veel gebakken lucht wordt verkocht en nog maar heel weinig echt waarde wordt toegevoegd in crypto land. Ik heb in mijn leven meerdere startups gehad (met wisselend succes) en weet hoe moeilijk het is om een succesvolle startup op te zetten en succesvol te laten groeien. De tijden waarin ik met mijn startups bezig was waren wel de leukste, dus ik ga dat zeker ooit nog eens doen. Dus als ik ooit een crypto startup opzet dan zou het fantastisch zijn als die zo succesvol is dat ik er een beker mee win.