Wie is Marianne?

Ik ben nu bijna 4 jaar zelfstandig. Ik houd ervan om met beide voeten in de klei te staan en ben praktisch ingesteld. Ik ben geen type die alleen maar modellen toepast maar vooral op eigen inzicht handelt, met logisch nadenken.

Ik ben ondernemend, dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader heeft me veel geleerd en ik ging vaak mee naar zijn inkoopvereniging. Hij legde mij dan uit hoe het werkte met de inkoop en verkoop en de marges die daar tussen zitten. Ik kom uit een gezin met 2 oudere zussen.

Verder ben ik moeder van 2 kinderen van 10 en 7 en heb ik dus pas een paar jaar geleden de overstap van loondienst naar zelfstandige gemaakt. Een stap waar ik erg blij mee ben en die bij mij past.    

Wat drink jij het liefst uit de Contakt beker en waarom?

Thee, ik lust geen koffie. Mijn zussen ook niet. Mijn ouders dronken daarentegen wel koffie.

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

Ik heb niet zoveel meegedaan aan competities en kampioenschappen dus ik denk de medailles van de Vierdaagse zegt ze lachend.  

Welke opdracht doe je momenteel via Contakt? 

IT manager bij Profuomo momenteel, 1 à 2 dagen in de week tot en met juni ongeveer. Ik ben daar verantwoordelijk voor het tijdelijk begeleiden van het IT-team. Ik ben nu beschikbaar voor een extra opdracht en actief aan het rondkijken.

Aan welke opdracht koester je warme herinneringen en waarom?

De beginfase bij bol.com was heel gaaf. Dat was in loondienst en ik was nog maar 21 maar ik heb daar zoveel geleerd en zelf mogen doen. Dat heeft me in zakelijk opzicht gevormd tot wat ik nu doe en kan.

De ANWB via Contakt was ook heel bijzonder. Echte IT-ers die in eerste instantie wat stug overkomen maar uiteindelijk super lief bij mijn afscheid een paarse ANWB-jas hadden uitgekozen. Dat raakt me ook wel. Ik ben echt wel iemand die mensen belangrijk vindt.

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of Wat heb je nodig van het Netwerk?

Toevallig ben ik net weer bij een Tafel van Contakt geweest, over verandermanagement, en dat vind ik zo waardevol. Kennisdelen en hoe anderen het ondernemen ervaren en wat ze tegenkomen in hun projecten. Dat is ook het fijne aan Contakt, je krijgt ook echt iets terug. Het is niet alleen een bureau die het administratieve afhandelt. Dat is het grote verschil met andere bureaus.

Welke (zelfverzonnen beker) zou je willen winnen? 

Ik vind een moeder zijn voor mijn kinderen toch wel het allerbelangrijkst dus dan zou ik daarvoor kiezen. Ik wil wel dat ze meekrijgen dat je als vrouw ook zelfstandig en ondernemend kunt zijn en dat je jezelf kunt redden en niet afhankelijk bent. Dus ik hoop dat ik ze dat ook mee kan geven.