Wie is Matthijs?

Samen met mijn vrouw en 3 kinderen woon ik in Oostzaan, net ten Noorden van Amsterdam. Mijn grote passie is alles wat met eten te maken heeft. Vroeger wilde ik ook mijn eigen restaurant beginnen, nu is het mijn grote hobby. Uit eten gaan, koken voor vrienden en familie, barbecueën, nieuwe recepten proberen etc. Daarnaast wil ik mijn kinderen veel van de wereld laten zien en gaan we graag op reis, dat kan een weekend weg zijn, snowboarden en skiën in Italië of een roadtrip met een camper door West Australië.

Mijn carrière ben ik begonnen bij Capgemini en hield mij vooral bezig met openbare orde en veiligheid en later informatiebeveiliging. Daarna ben ik bij Innopay gaan werken en heb daar de flexibele schil opgezet. Via de bouwsector ben ik in contact gekomen met Contakt. Eerst heb ik vanuit Innopay samen met Contakt een opdracht gedaan. Toen de flexibele schil stond ben ik voor mezelf begonnen en heb ik via Contakt aan verschillende opdrachten gewerkt binnen de energiesector op het gebied van data delen.  

Wat drink jij het liefst uit de Contakt beker en waarom?

Ristretto of dubbele espresso, zo sterk mogelijk!

Wat is de mooiste beker die je hebt gewonnen in je leven?

Toen ik nog hockeyde zijn we kampioen geworden en gepromoveerd naar de 2e klasse met het vriendenteam waar de meesten al vanaf hun 6e bij elkaar in het team zaten. Dat was heel bijzonder.

Welke opdracht doe je momenteel via Contakt? 

Ik werk bij MFF BAS en daar ontwerp ik het Afsprakenstelsel Energiedata. Met dit afsprakenstelsel wordt het mogelijk energiedata betrouwbaarder, veiliger en efficiënter te delen. Op basis van deze data kunnen organisaties slimme oplossingen bouwen voor de energietransitie.

Aan welke opdracht koester je warme herinneringen en waarom?

Het data governance rapport dat we vanuit Contakt hebben opgeleverd aan de Topsector Energie. Het maken van dit rapport was een intensieve opdracht met een op elkaar ingespeeld team. Het eindresultaat wordt nog wekelijks in de sector aangehaald en gebruikt als naslagwerk voor energie data delen.

Wat zou je aan het Netwerk willen vragen? Of Wat heb je nodig van het Netwerk?

De opdrachten die ik voor Contakt doe, doe ik altijd in teamverband. De kracht van Contakt is echt dat het netwerk bestaat uit ‘like minded’ consultants. Het team dat we daarmee hebben weten te smeden voor de Topsector was echt uniek. Ik nodig iedereen uit op zoek te gaan naar zo’n team.

Welke (zelfverzonnen beker) zou je willen winnen? 

Graag zou ik de fijnste vader award winnen. Ik ben zowel in werk als privé veel bezig met een duurzame toekomst en probeer altijd mijn steentje bij te dragen aan het maatschappelijke doel om uiteindelijk de wereld beter achter te laten voor de generaties na mij. Ik probeer er zo maximaal te zijn voor mijn kinderen, werken als zelfstandige is daarin een bewuste keuze.